De hond van Kuifje

Alles wat je moet weten over de hond van Kuifje. Wat voor ras is het, waar komt zijn naam vandaan en hoe heet hij in andere landen?

De hond van Kuifje is misschien wel het bekendste hondje ter wereld. Maar hoe heet het hondje van Kuifje ook alweer? Bobbie! Althans, in Nederland. Net zoals Kuifje in Frankrijk Tintin heet, heeft ook Bobbie andere namen in andere landen. Voor we daar induiken, en voor degenen die Kuifje niet zo goed kennen, leiden we dit onderwerp even in. Kuifje is een stripverhaal van de hand van Georges Remi die onder zijn pseudoniem Hergé beter bekend is. Wist je dat Bobbie al aan de zijde van Kuifje is sinds de eerste strip in 1928? Sterker nog, Bobbie was er al eerder dan Kuifje!

Wat voor hondje is Bobbie?

Als je ook zo dol bent op Bobbie, vraag je je vast af wat voor soort hondje de hond van Kuifje is. Bobbie is een kortharige fox-terriër. Dit hondenras komt wit voor, zoals Bobbie van Kuifje, maar ook gevlekt bruin of zwart-wit. Hoewel Bobbie natuurlijk een heel bijzondere en dappere hond is, zijn een aantal eigenschappen zeker goed aan het hondenras van Bobbie toe te schrijven. De fox-terriër is energiek, vrolijk en altijd in voor avontuur. Hij is nieuwsgierig en kan goed jagen. Een Kuifje fan zou in deze omschrijving zo Bobbie herkennen! Of moeten we Milou zeggen, zoals de hond van Kuifje in het Frans heet.

Kuifje strips box

Het ultieme klassieke Kuifje album met alle Kuifje strips in softcover. Deze verzamelbox bevat 24 strips. Zelfs het laatste – nooit voltooide – album: Kuifje en de Alfa kunst. Koop in één keer alle strips van Kuifje voor een voordelige prijs. 

Hond van Kuifje

De naam van de hond van Kuifje in andere talen

In het Frans heeft Bobbie een andere naam, namelijk Milou. Vernoemd naar een jeugdvriendin van de tekenaar. Bobbie heet in het Duits Struppi en in het Engels heeft hij de naam Snowy. Maar het is in het Duits niet Kuifje en Struppi, Kuifje heet in het Duits Tim! In het Engels heeft Kuifje dezelfde naam als in het Frans, namelijk Tintin. 

Leuk om te weten over Bobbie, de hond van Kuifje

Tot slot een aantal leuke weetjes. In Suske en Wiske komt Bobbie voor in “De kleurenkladder”. Een stripboek van Kuifje is in De Simpsons in de aflevering “Husbands and Knives” te zien. Verder komt Bobbie voor in onder andere Agent 327 en De 4 helden. Kuifje komt zelfs voor in South Park! Kuifje is in totaal in 110 talen verschenen en er zijn wereldwijd 230 miljoen albums over de toonbank gegaan. Kuifje en Bobbie kregen in 2011 een film, “De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn”. Ook zijn veel avonturen als tekenfilm uitgebracht. Zowel kinderen als volwassenen kunnen ervan genieten. Dit maakt Kuifje ook erg bijzonder in zijn soort, het is niet kinderlijk maar ook niet te volwassen. Je merkt dit direct aan de spannende intro muziek van Kuifje! Ken je het niet? Dan moet je het zeker even op Youtube opzoeken.