5 Kuifje beeldjes van Moulinsart (Kuifje, Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem, Janssen en Bobby)

Kuifje Beeldjes

Hoe vind je mooie kuifje beeldjes? Welke zijn er, en waar moet je op letten? Lees het direct.

Met Kuifje beeldjes kun je jouw interesse in de Kuifje strips, tekenfilms en in de avonturen tastbaar maken. De kuifje beeldjes zijn zeker niet alleen voor kinderen. Juist voor de fans, de verzamelaars en de mensen die een mancave (of woman cave) in willen richten, zijn de Kuifje beeldjes een must have. Maar, waarop letten bij deze beeldjes kopen en welke Verschillend beeldjes van Kuifje zijn er allemaal?

Raket naar de maan

Het bekendste beeld uit Kuifje, en een icoon in de stripwereld, is de raket van Kuifje uit de strip “Raket naar de maan” en “Mannen op de maan”. Deze prachtige rood-witte raket kun je in onder andere 30 cm en 60 cm hoog kopen. Deze originele Moulinsart beeldjes worden uitgebracht door het bedrijf dat de promotie van Hergé’s nalatenschap voorzet. De beeldjes zijn zeer netjes afgewerkt en komen met een certificaat van echtheid.

Kuifje beelden

Welke kuifje beeldjes zijn er?

Er zijn uiteraard Kuifje beeldjes van de bekendste personages; Kuifje, Bobbie, Haddock, Jansen en Janssen en Professor Zonnebloem. Daarnaast kom je tussen de verschillende beeldjes van Kuifje ook andere figuren uit de strips tegen. Naast de personen, waarvan sommige in verschillende uitvoeringen gemaakt zijn, zijn er de voertuigen. Net als de bekende raket, kun je de auto’s uit de meeste Kuifje stripboeken kopen. De Blauwe Jeep die hen naar de raket bracht is er één van. Maar ook de Citroën 2CV van Zonnebloem kun je als miniatuur kopen. Naast de auto’s zijn er ook de vliegtuigen die in Kuifje boeken voorkomen. Naast de 3D beeldjes zijn er de ‘platte beeldjes’. Welke uitgevoerd zijn in metaal.

Goed om te weten bij Kuifje beeldjes kopen

Iets wat altijd gemaakt wordt voor dezelfde prijs, kan nooit veel waard worden. Als verzamelaar zoek je naar beeldjes van Kuifje die een korte productie hebben gehad met een beperkte oplage. Daarnaast wil je een certificaat van echtheid en geen namaak. De Moulinsart beeldjes komen met certificaat van echtheid. Koop je de beeldjes Kuifje tweedehands? Dan moet je weten dat ze met doosje meer waard zijn. Check ook de staat van het doosje. Zeker bij de Kuifje auto miniaturen hebben deze een mooie beeltenis van de scene waar ze uit afkomstig zijn. Tot slot, Kuifje heet in het Frans Tintin, en in het Duits Tim (Tim und Struppi). Je kunt dus ook op andere talen zoeken.